Dropshipping Nedir? Başlamadan Önce Bilmeniz Gerekenler

Çevrimiçi bir iş fırsatı arıyorsanız, büyük olasılıkla stoksuz satışla karşılaşmışsınızdır. Dropshipping kısaca, gelecek vadeden e-ticaret girişimcileri için yüksek getiriler sağlayabilen bir çevrimiçi iş modelidir. Az miktarda başlangıç sermayesi ve biraz da öz sermaye ile stoksuz satış yapmaya başlamak mümkündür. Başarıyı görmeye başladığınızda, reklam ve marka oluşturmaya daha fazla kaynak ayırarak ölçeklendirebilirsiniz.

Dropshipping, çevrimiçi mağazalar için bir tür perakende sipariş karşılama yöntemidir. Burada satıcılar, envanteri depolamak yerine, müşteriler sipariş verirken üçüncü taraf tedarikçilerden ürün satın alırlar. Ürünler daha sonra doğrudan tüketiciye gönderilir. Bu şekilde, satıcı ürünü doğrudan ele almak zorunda kalmaz. Perakende mağaza müdürü için, konu sevkiyat ve sipariş karşılama olduğunda, bu çoğunlukla elden ele geçen bir süreçtir. Satıcı herhangi bir şekilde ürünleri stoklamak, envanteri toplu olarak sipariş etmek veya siparişleri fiziksel olarak yerine getirmek zorunda değildir. Bunun yerine, üçüncü taraf tedarikçi, ürünleri satıcı adına gönderir.

Dropshipping’in Avantajları

  1. Kolaylık sağlar

Dropshipping’e başlamak için önceden bir iş deneyimine ihtiyacınız yoktur. Temel bilgileri öğrenmek için biraz zaman ayırırsanız, hızlı bir şekilde bir iş kurabilir ve gerisini ilerledikçe öğrenebilirsiniz.

Dropshipping satışa başlamak kolaydır, çünkü başlangıç maliyetleri düşüktür. Özellikle diğer perakende iş modelleriyle karşılaştırıldığında. Örneğin, ürünleri depolamak için bir depoya ya da size yardımcı olacak bir ekibe ihtiyacınız yok. Ayrıca stoklama veya nakliye konusunda da endişelenmenize gerek yok. Tüm bunlar, bugün işinize başlayabileceğiniz anlamına gelir. Aslında, her şeyi birkaç saat içinde hazır hale getirebilirsiniz.

  1. Ölçeklenebilir

Siz büyüdükçe, iş modelinizin çok fazla değişmesi gerekmiyor. Stoksuz satışın faydalarından biri, ölçeklendirme yaptığınızda altyapı maliyetlerinin birden fırlamamasıdır. Bu nedenle, işinizin pazarlama tarafına ayırmanız gereken daha fazla şey kalır. İşletmenizi tanıtmaya ve harika müşteri deneyimleri sunmaya ne kadar çok odaklanırsanız, o kadar iyi durumda olursunuz.

  1. Ofis gerektirmez

Tüm bir işi doğrudan dizüstü bilgisayarınızdan yönetebilirsiniz ve herhangi bir üst düzey yatırım yapmanız gerekmez. En büyük harcamanız, mağazanız daha fazla çekiş kazandıkça ölçekleyebileceğiniz bir bütçe olan reklam olacaktır. İşletmeniz büyüse bile, maliyetleriniz oldukça düşük olacaktır. Özellikle geleneksel işletme giderleriyle karşılaştırıldığında maliyetlerinizin ne kadar düşük olduğunu fark edeceksiniz.

  1. Esnektir

Bu dropshipping’in en büyük avantajlarından biridir. Kendi işinizin patronu olursunuz ve kendi kurallarınızı koyarsınız. Açık ara herkesin takip edebileceği en esnek kariyerlerden biridir. Bir dizüstü bilgisayardan biraz daha fazlasıyla evden ve sizin için en uygun olan zamanlarda çalışabilirsiniz.

  1. Yönetmek kolaydır

Personel işe almak veya depo alanı kiralamak gibi çok fazla taahhütte bulunmanızı gerektirmediği için her şeyi zahmetsizce yönetebilirsiniz. Tedarikçileri bulduktan ve her şeyi ayarladıktan sonra, çoğunlukla yalnızca çevrimiçi vitrininizi yönetmekten sorumlusunuz.