E-Ticaret için SMS Pazarlaması: Her İşletmenin Bilmesi Gerekenler

E-ticaret işletmenizde kampanyaları bildirmek ve müşteri çekmek için muhtemelen e-posta pazarlamasını kullanıyorsunuz. Müşterilere ulaşmanın ve kampanyalarınızı bildirmenin daha ulaşılabilir ve kolay bir yolu var desek. E-posta pazarlaması yerini yavaş yavaş SMS pazarlamasına bırakıyor. Siz de e-ticaret siteniz için bir değişiklik yaparak SMS pazarlamasına geçmek isteyebilirsiniz. Satışlarınızı artırmak ve müşteri deneyimini iyileştirmek için SMS pazarlamasının tüm ayrıntılarını sizler için açıklıyor olacağız fakat öncelikle SMS pazarlamasını neden kullanmanız gerektiğine dair birkaç örneğe bakmak isteyebilirsiniz.

  • Geniş bir tüketici grubu

Akıllı telefonların çoğaldığı bu dönemde çeşitli uygulamalar kullanılsa bile SMS hala ağırlıklı olarak kullanılmaya devam ediyor. Buradan yola çıkarak, herkesin bir telefonu ve telefonunda SMS alanına erişimi olduğunu için her yerden ve her yaştan insana ulaşabilirsiniz demektir. Dolayısıyla geniş bir kitleye hitap etmiş olursunuz.

  • Kişisel ve ilgi çekici

Müşterilerinize gönderdiğiniz e-posta açılma oranları %12-25 arasındayken SMS pazarlamasını kullandığınızda mesajınızın açılma oranı neredeyse %100 olacaktır. Ayrıca e-postaların herkese otomatik gönderildiği artık bilindiği için isminin yazılı olduğu bir SMS gönderdiğiniz müşteriniz kendini özel hissedecek ve sizden alışveriş yapmaya daha meyilli olacaktır.

  • Mobil uyumlu e-ticaretin uzantısı

SMS pazarlama için mesaj gönderdiğinizde, müşterilerinizin mobil cihazlarıyla etkileşime geçmesini sağlamış olursunuz. Bu aynı zamanda onları alışveriş yapmaları için mobil web sitenize yönlendirmek anlamına da gelir.

SMS Pazarlamasına Nasıl Başlanır?

SMS pazarlamasının tüm farklı türlerini hemen kullanmaya başlamanız gerekmez. Bunun yerine, en büyük etkiyi nerede yaratabileceğini düşünün. E-posta pazarlama yoluyla özel etkinlikleri ve satışları tanıtmakta sorun yaşıyorsanız, belki de oradan başlamanız sizin için daha iyi olacaktır ya da daha fazla müşteri geri bildirimine ihtiyacınız olduğunu düşünüyorsanız, SMS anketleri göndermek başlamak için iyi bir seçim olabilir.

Diğer yandan, her projede olduğu gibi, ilerlemenizi takip edebilmeniz için SMS pazarlamanız için de hedefler belirlemek önemlidir. Bu hedeflere, müşteri memnuniyetini tam olarak ne kadar artırmak istediğinizi veya SMS listenize katacağınız müşteri sayısını belirleyerek başlayabilirsiniz.

SMS Pazarlamasını Hangi Durumlarda Kullanabilirsiniz?

  • Yeni kaydolan müşteriye hoş geldiniz mesajları
  • Alışveriş sepetini terk eden müşterilere hatırlatma mesajları
  • Sipariş durum güncellemelerini içeren mesajlar
  • Satın alım sonrası değerlendirme mesajları
  • Yeni ürün haberlerini içeren mesajları
  • Stok güncelleme mesajları
  • İndirim ve kampanya ayrıntıları mesajları
  • Yeni mağaza açılış mesajları
  • Özel günlerin kutlandığı mesajlar

SMS pazarlama çok etkili bir pazarlama aracı olsa da ve etkileşimi de bir o kadar arttırsa da bazı sınırlamaların olması gerekir. Her zaman ve her an bu pazarlama yöntemini uygulamanız durumunda işler düşündüğünüz gibi gitmeyebilir. Bu sebeple; SMS gönderim zamanlarına, gönderim sıklığına, içerik uzunluğuna, doğru yönlendirmeler içerdiğine ve e-posta ile aynı anda gönderilmediğine dikkat etmelisiniz.