E-ticarette Başarılı Olmanın Yolları

  1. Hızlı ve ücretsiz gönderim sunun

Online alışverişin dezavantajlarından biri, müşterinin karar vermeden önce gerçek ürüne dokunamaması, hissedememesi veya deneyememesidir. Bu sorunu telafi etmek için müşterilerinize kampanya veya ücretsiz gönderim sunabilirsiniz.

Hızlı ve ücretsiz gönderim sürecinde daha az risk bulunduğundan, müşterilerin bir ürün için online ödeme yapma olasılığı daha yüksektir. Bir araştırma, online alışveriş yapanların %80’inin alışveriş yapacakları yeri seçmelerinin asıl nedenleri olarak nakliye fiyatı ve hızı olduğunu ortaya koydu.

  1. Süreci basitleştirin

Dezavantajları olsa da, çevrimiçi alışverişin en güzel yanı kolaylık faktörüdür. Günümüzde müşterilerin siparişler için uzun süre beklemeleri veya karmaşık iade politikaları için çok az sabrı var.

Bir müşteri olarak tüm alışveriş sürecini gözden geçirin ve neleri iyileştirilebileceğinizi öğrenin. Ödeme sürecini mümkün olduğunca basitleştirerek müşterilerinizin sepetlerini terk etmemesini ve rakiplerinizden alışveriş yapmamasını sağlamalısınız.

Bunun için, müşterilerinizin fatura, nakliye ve ödeme bilgilerini kaydederek zaman kazanmalarını sağlayabilirsiniz.

  1. Bağlantılar oluşturun

Yüksek kaliteli ve alakalı bağlantılar, işletmenizin arama motorlarında üst sıralarda yer almasını sağlamanın en iyi yoludur. Bir e-ticaret işletmesi yönetmenin avantajı, insanların zaten istediği bir şeyi satıyor olmanızdır.

Web sitelerine, forumlara veya inceleme sitelerine ulaşın ve ürününüzün örneklerini sunarak onlarla bir ilişki kurun. Satış yapabileceğiniz doğru kitleye hitap ettiğinden emin olun.

Örneğin, bebek ürünleri satıyorsanız, ebeveynlik web sitelerine veya deneyimleri hakkında blog yazan ebeveynlere örnekler sunun. Ürününüzü beğenir ve hakkında yazarlarsa, yalnızca kendi kitlelerine tanıtım yapmakla kalmaz, aynı zamanda Google’da ürününüzü arayan kişilere daha üst sıralarda yer almanıza yardımcı olurlar.

  1. Mükemmel müşteri hizmeti sağlayın

Başarılı bir e-ticaret işletmesi yürütmek için, duyarlı ve yüksek kaliteli müşteri hizmeti sunarak müşterilerinizle iyi ilişkiler kurmak çok önemlidir. Bu sadece yerleşik müşteriler için değil, potansiyel müşteriler için de yapılmalıdır.

Müşterilerin bir satın alma işlemi yapmadan önce bir işletmenin itibarını Google’da araması muhtemel olduğundan, kötü müşteri hizmetleri işletmeniz üzerinde geniş kapsamlı bir etkiye sahip olabilir. Öte yandan, iyi bir müşteri hizmeti, daha fazla marka bilinirliği oluşturmaya ve müşterilerinize yeni müşteriler kazandırmaya gerçekten yardımcı olabilir.

  1. Marka elçilerinize özel avantajlar sunun

Ürününüzü ne kadar öne çıkarırsanız çıkarın, hiçbir şey memnun bir müşterinin parlak bir referansıyla karşılaştırılamaz.

Müşterilerinizden gelen olumlu yorumları düzenli olarak paylaşmayı unutmayın. Ayrıca özel indirimler ve avantajlar sunarak onları buna teşvik edebilirsiniz.

  1. Pazarlamanızla kişisel olun

Küçük bir e-ticaret işletmesi olarak Amazon gibi dev şirketlerin pazarlama bütçesine sahip olmayabilirsiniz. İşin iyi yanı, daha küçük şirketlerin daha kişisel olabilmesi ve bunu müşterileriyle daha yakın ilişkiler kurmak için kullanabilmesidir.

Başarılı e-ticaret işletmeleri, genellikle kim olduklarına ve ürünlerini müşterileriyle paylaşma tutkularına dair hikayeler anlatarak kişisel markalarını yaratmak isterler. Bu tür şirketler ve müşterileri arasındaki bu bağ, işlerini yepyeni bir düzeye yükseltmeye yardımcı olur.

  1. Müşteri bilgilerini toplayın

Bir e-ticaret işletmesi sahibi olarak, tanıtmak ve satmak için birçok farklı ürününüz olması muhtemeldir. Müşteri bilgilerini toplayarak ve bir veri tabanı oluşturarak, benzer ürünleri satın alan müşterilere ürünleri çapraz tanıtabilir veya daha fazla satabilirsiniz. Aynı zamanda ürünler indirime girdiğinde onları bilgilendirebilirsiniz.

  1. Başarısızlığı kucaklayın

Bir e-ticaret işi kurmak veya herhangi bir girişimcilik türü her zaman risk almayı içerecektir. Önemli olan, başarısızlıklarınızdan ders alıp aynı hataları tekrar yapmamak için neyin yanlış gittiğini anlamanızdır.