E-Ticarette Müşterileri Memnun Etmenin 8 Yolu

Çevrimiçi ürün satarken, belirli avantajlarınız ve dezavantajlarınız vardır. Avantajlar genellikle dezavantajlardan çok daha ağır bassa da müşterilerle yüz yüze etkileşim kuramamanız genellikle olumsuz olarak görülür.

Ancak, e-ticaret işletmeleri yine de iyi müşteri hizmetleri sunabilir, sadece biraz ekstra çalışma gerektirir. Aşağıda, çevrimiçi mağazanız aracılığıyla müşterilerle etkileşim kurma şeklinizi iyileştirmeye yönelik birkaç ipucu paylaşıyoruz.

  1. Geri bildirim isteyin

Geri bildirim isteme alışkanlığını geliştirmeniz gerekir. Geri bildirimler her zaman olumlu olmasa da her zaman faydalı olur. Gerçekten en iyi müşteri hizmetini sunmak istiyorsanız, müşterilerinizin markanız, işiniz, ürünleriniz ve hizmetiniz hakkında ne düşündüğünü bilmek son derece önemlidir.

  1. Seçenekler sunun

Bir müşterinin ürünlerinizi çevrimiçi olarak satın alması, çeşitli seçeneklere sahip olmaktan keyif aldıklarını gösteren başlı başına bir kanıttır. Müşteri hizmetleri söz konusu olduğunda, onlara aynı seçim fırsatını verdiğinizden emin olun. Onlara sıkıcı bir iletişim formu vermek yerine, canlı sohbet desteği, kısa mesaj müşteri hizmetleri ve aranacak ücretsiz numaralar gibi ek seçenekler sunabilirsiniz.

  1. Açık olun

Siparişler hakkında mümkün olduğunca fazla bilgi ekleyin. Bu, nakliye ve iade politikaları, garanti ve müşterinin deneyimini etkileyebilecek diğer bilgiler gibi konularda ayrıntılı bilgi sağlamak anlamına gelir.

  1. Hızlı takip sağlayın

Bir satın alma işleminden sonra aylarca promosyon mailleri göndermek yerine, satın aldıktan hemen sonra değerli fırsatlar ve teklifler gönderin. Alışveriş yapanların, akıllarında hala taze olduğunuzda dönüşüm gerçekleştirme olasılığı daha yüksektir. Ek olarak, iyi fırsatlar ve ücretsiz teklifler, onları bir müşteri olarak tutmayı önemsediğinizi gösterir.

  1. Ücretsiz kargo sunun

En iyi e-ticaret müşteri hizmetleri taktiklerinden birisi de ücretsiz kargo sunmaktır. Size biraz maliyetli gelebilir, ancak müşterileri etkilemede ve onları ilk satın almayı gerçekleştirmeye ikna etmek için uzun bir yol kat eder.

  1. Sorun çözüldükten sonra takip edin

Müşterilerinizin, bir sorun oluştuğunda yanlarında olduğunuzu hissetmeleri çok önemlidir. Bu nedenle sorunun tamamen çözüldüğünden ve müşterilerinizin hizmetten memnun olduğundan emin olmak için takip edin. Bunu bir e-posta veya müşteri geri bildirim anketi yoluyla yapabilirsiniz.

  1. Müşterilerinizi aktif olarak dinleyin

Müşterilerle konuşurken, onları doğru anladığınızdan emin olmak için söylediklerini netleştirmek ve yeniden ifade etmek önemlidir. Empati göstermek ve duygularını yansıtmak, konuşmayı doğru yöne çevirmenize de yardımcı olacaktır.

  1. Uygun olun

Müşteri memnuniyeti için gerekli olan kişisel dokunuşun bir kısmı da müşterilerinizin size ulaşabilmesini sağlamaktır. Örneğin, farklı saat dilimlerindeyseniz, onların saatinde müsait olun. Bu, güvenlerini oluşturmaya yardımcı olacak ve onlara işinizin programlanmadığını hatırlatacaktır.

Müşteri hizmetleri, çoğu şirketin favori etkinliği olmayabilir, ancak önemli bir vurgu noktası olmalıdır. E-ticaret sitenizi geliştirmenin yollarını ararken, müşteri hizmetlerinizi analiz edin ve geliştirebileceğiniz alanları belirleyin.