Harika Bir Ürün Açıklaması Nasıl Yazılır?

Benzersiz ürün açıklamaları, herhangi bir çevrimiçi mağazanın önemli bir parçasıdır; yalnızca ürününüzü göstermek ve açıklamakla kalmaz, aynı zamanda iyi yazılmış ürün açıklamaları daha fazla satış yapılmasını sağlayabilir. İşte e-ticaret mağazanız için etkili ürün açıklamaları yazmanıza yardımcı olacak 6 ipucu.

  1. Kitleniz için yazın

Müşterinizi anlamak, harika bir ürün açıklamasının ilk adımıdır, çünkü bu size onlar için hangi bilgilerin en önemli olduğunu söyler. Potansiyel alıcınızın yaşını, cinsiyetini, coğrafi konumunu ve ilgi alanlarını düşünün. Ürününüz hakkında ne kadar bilgiye sahipler? Onlar için en önemli olan nedir? Harika bir ürün açıklaması, ideal müşterinizin dilini konuşur ve onlara doğrudan “siz” olarak hitap eder.

  1. İlgili tüm bilgileri dahil edin

Ürün açıklamaları, ürünün ne yaptığını, nasıl kullanıldığını ve diğer önemli gerçekleri net bir şekilde açıklamalıdır. Örneğin, bir yürüyüş sırt çantasına bakan biri, ne kadar ekipman taşıdığı, ağırlığı ve su geçirmez olup olmadığı gibi şeyleri bilmek isteyecektir. Diğer ürünler için, insanların alerjenler veya kullanılan malzemeler hakkında bilgi sahibi olmaları gerekebilir.

 

  1. Faydalarla değer katın

Ürün özellikleri önemli olsa da alışveriş yapanları gerçekten heyecanlandıran şey faydalardır. Faydalar, ürününüzün bir sorunu nasıl çözdüğünü veya müşterinin hayatını nasıl kolaylaştırdığını açıklar.

  1. Alakalı anahtar kelimeler kullanın

Öğe açıklamanızı belirli anahtar kelimelerle optimize etmek, arama sonuçlarında daha üst sıralarda yer almanıza yardımcı olur ve sunduğunuz ürün veya hizmetleri arayan kişilerle bağlantı kurmanızı sağlar. İnsanların ürününüze benzer öğeleri bulmak için hangi kelimeleri ve kelime öbeklerini kullandığını keşfetmek için biraz anahtar kelime araştırması yapın. Ürün başlığı, ürün açıklaması ve görsel alt etiketlerinizde anahtar kelimeler kullanabilirsiniz.

  1. Medyayı dahil edin

Nasıl göründüğünü bilmeden internetten bir şey satın almazsınız, değil mi? Görseller ve videolar gibi medya ile potansiyel alıcıların ürününüze güvenmesini sağlayın. Örneğin, ürününüzü çeşitli açılardan gösteren yüksek kaliteli resimler, ürününüzü çalışırken gösteren bir video, önemli özelliklerin bir diyagramı veya bir beden tablosu ekleyin.

  1. Küçük hikayeler anlatın

Mini hikayelerle ürün açıklamalarınıza biraz duygu katın. Alıcının ürününüzle hayatı hayal etmesine yardımcı olun. Bununla ne yapabilirler? Nereye gidebilirler? Kullanırken veya giyerken nasıl hissedecekler? Alternatif olarak, hikayeniz ürünün tarihi, üretimi veya arkasındaki ilham hakkında olabilir.