Masanın üstünde Ürün

Neden E-ticaret?

Neredeyse her sektörün internet ortamında yerini aldığını düşündüğümüzde, Müşterinize sunduğu rahatlığın ve kolay erişimin yanı sıra, firmanınızın elde ettiği kâr ve geri dönüş seviyelerinin yüksekliği gibi sebepler e-ticareti ön plana çıkaran özelliklerin başlıca nedenlerinden sayılabilir.

E-Ticaret Ne Gibi Avantajlar Sağlıyor?

Bir firma için en önemli şey ürün ve hizmetlerini hedef kitleye kolay şekilde ulaştırmaktır. Ürün ve hizmetlerin tüketiciye en yakın olduğu yer internet dünyasıdır.

E-ticaretle yerel olmaktan öteye geçersiniz. Başka pazarlara açılabilir çok daha fazla insana ulaşabilirsiniz. Stok, personel gibi masraflarınız olmaz. Çok daha az maliyetle her zaman açık bir mağazanız olur.

Hızlı satış imkânı sunan e-ticaretin yönetimi de kolaydır. Neden e ticaret diye soran herkesin bu işin çok daha avantajlı olduğunu bilmesi gerekiyor. Bir e-ticaret sitesini müşterilerin ilgisini çekecek şekilde tasarladığında ve doğru kanallarda reklam yaptığınızda kısa sürede çok daha fazla satış yapma şansınız olur.

Madde madde gitmek gerekirse de, e-ticaretin firmalar tarafından neden tercih edilmesi gerektiği ve sağlıyor olduğu faydalar şu şekilde listelenebilir:

  • 24 saat açık bir mağaza. Ürünlerinizi internet üzerindeki mağazanızdan pazarlamaya başladığınız zaman, 7 gün 24 saat müşteriye yanıt veren ve ihtiyaçlarını karşılayan bir platform da oluşturmuş olursunuz. Reel hayatla kıyaslandığı zaman çok büyük bir avantaj oluşturan bu durum, e-ticaretin en büyük faydalarından birisi olarak da gösterilebilir.
  • Daha düşük maliyet. Reel hayatın aksine sanal alemde dükkan açmak zorunda kalmadan, çok daha az bir ücret mukabilinde e-ticarete başlayabilirsiniz. İnsan gücünden de tasarruf edebilmenin mümkün olduğu e-ticarette ise alan adı, tercih edilen e-ticaret sistemi ve reklam gibi kalemler haricinde pek de bir masrafınız olmaz.
  • Geniş bir müşteri kitlesi. Her gün internete bağlanan insan sayısının bir hayli yüksek olduğu ülkemiz, e-ticarete de kolay bir şekilde ısınmış durumdadır. Sıradan bir internet kullanıcısının bile internetten ürün sipariş ettiği günümüzde firmaların daha geniş bir kitleye hitap edebilmeleri ve ürünlerini daha fazla insana ulaştırabilmeleri de mümkün hale gelmiştir.
  • Yeni bir deneyim. Klasik ticaret anlayışının yanı sıra, yeniliklere açık olan firmalar tarafından tercih edilen e-ticaret; daha fazla gelir elde etmenin de kapılarını aralama imkanını sunuyor.